VEF-AERF

Wat is VEF?

Een aantal sociale en humanitaire organisaties die "beroep doen op de vrijgevigheid van de bevolking", hebben op 6 juni 1996 de vereniging zonder winstoogmerk "Vereniging voor Ethiek in de Fondsenwerving" opgericht en een Deontologische Code en Huishoudelijk Reglement aanvaard.
Dit alles betekent het eerste omvattend zelfregulerend systeem met betrekking tot de ethische aspecten van fondsenwerving in ons land.
Hiermee wil de Vereniging voor Ethiek in de Fondsenwerving (afgekort VEF) aan (...)

Laatste artikels

 • Enkele tienduizenden verenigingen zonder...

  , door Erik Todts

  Enkele tienduizenden verenigingen zonder winstoogmerk en stichtingen, verspreid over heel het land, zijn gerechtigd donaties en legaten te ontvangen. Voor de meeste verenigingen betekent dit een onvoorziene en onregelmatige bron van inkomsten, waarmee buitengewone projecten kunnen worden (...)

 • Opgelet voor frauduleuze geldinzamelingen!

  , door Erik Todts

  Nu het zomervakantie is, steekt een jaarlijks terugkerend fenomeen de kop op: valse fondsenwervers die zich uitgeven voor medewerkers van NGO’s. Onder andere in Frankrijk, Engeland, Duitsland en Luxemburg ziet Handicap International een duidelijke piek van frauduleuze geldinzameling tijdens de (...)

 • Memorandum ivm. de ondersteuning van de vrijgvigheid van de bevolking

  Momentum2Give, een initiatief van de Vereniging Ethische Fondswerving, mobiliseerde donderdag 8 mei vertegenwoordigers van de goede doelen-verenigingen en stichtingen rond een Memorandum voor de vrijgevigheid.
  Er wordt aan de overheden voorgesteld om een gemengde commissie (sector en (...)

 • Momentum2give : onze Beleidsprioriteiten

  , door Erik Todts

  In het perspectief van de hernieuwing van de federale en regionale regeringen, wordt op 8 mei de Staten-Generaal van de vrijgevigheid georganiseerd, met als doel een politieke impuls te geven rond een aantal Beleidsprioriteiten.
  Onderstaand ontwerp ligt op tafel.
  Erkenning van het (...)

U inschrijven in de site

Je hebt gevraagd om deel te nemen aan een forum dat gereserveerd is voor geregistreerde gebruikers.

Persoonlijke logins

Vul hier je naam en e-mailadres in. Je persoonlijke login zal je meteen toegestuurd worden via e-mail.