News

 • Memorandum ivm ondersteuning van de vrijgevigheid van de bevolking

  Momentum2Give, een initiatief van de Vereniging Ethische Fondswerving, mobiliseerde donderdag 8 mei vertegenwoordigers van de goede doelen-verenigingen en stichtingen rond een Memorandum voor de vrijgevigheid.
  Er wordt aan de overheden voorgesteld om een gemengde commissie (sector en (...)

 • Momentum2give : onze Beleidsprioriteiten

  , door Erik Todts

  In het perspectief van de hernieuwing van de federale en regionale regeringen, wordt op 8 mei de Staten-Generaal van de vrijgevigheid georganiseerd, met als doel een politieke impuls te geven rond een aantal Beleidsprioriteiten.
  Onderstaand ontwerp ligt op tafel.
  Erkenning van het (...)

 • De Belg bereid tot meer vrijgevigheid, maar wat doet de overheid ?

  De geefbereidheid van de Belg is aan de beterhand, ook al oogt ze nog fragiel. Dat is één van de conclusies van de barometer van de Filantropie (Koning Boudewijnstichting en Itinera Instituut).
  Maar kunnen wij de vrijgevigheid zomaar zijn vrije loop laten, schommelend op de golven van de tijd ? (...)

 • Beroep op vrijgevigheid: afdoende gecontroleerd, te weinig gesteund

  , door Erik Todts

  Volgens de statistieken is de sector van verenigingen van ’algemeen belang’ gemiddeld voor een derde van zijn inkomsten afhankelijk van giften en private middelen.
  In dit perspectief wordt een aanmoedigingsbeleid voor de vrijgevigheid van de bevolking een "investering met hoog maatschappelijk (...)

 • Momentum2Give - 8 mei 2014 te Brussel

  , par Annelies Van Hamme

  Met de Staten-Generaal wil de VEF een politiek en een maatschappelijk draagvlak creëren rond onze doelstellingen en een duidelijk en krachtig signaal geven over de beleidsmaterie die cruciaal is voor de Belgische vrijgevigheid.
  De Staten-Generaal zijn hét moment om actoren en stakeholders rond (...)